wix8124445
top of page

Kittenbeleid

Hier kan u informatie vinden over de kittens van Cattery Made by Mexx.

Een nestje van Made by Mexx wordt gefokt in huiselijke kring. De eerste weken zit moeders met haar kittens boven, op mijn slaapkamer of de kattenkamer. Zodat ze in alle rust kan wennen aan haar rol als moeder. Zodra de kittens een week of 3 zijn verhuizen ze naar beneden. Daar groeien de kittens op in de woonkamer, tussen de andere katten en de huiselijke drukte, om ze aan zoveel mogelijk geluiden en situaties te laten wennen. 

Ouderdieren van de cattery zijn altijd volledig getest:

-FIV/FeLV (kattenaids en -leukemie) via een snaptest

-Echo voor PKD/CIN (nieren) en HCM (hart)

-DNA-test voor PKD en HCM

-Bloedgroepbepaling

Kittens worden volgens schema ontwormd en geënt en ze vertrekken gecastreerd/gesteriliseerd, voorzien van een chip,  Europees paspoort, hun stamboom, kittencontract, foto's van de eerste weken en een leuk kittenpakket, na 16 weken leeftijd. De prijs voor een kitten is 1200 euro (2024).

Kittenbeleid:

*Wachtlijst*

Voor de nesten werk ik met een wachtlijst. Mocht u interesse hebben in een kitten uit een volgend nest, dan kan u zich voorstellen via de contactpagina. Mocht het van beide kanten klikken, dan kunt u op de wachtlijst gezet worden voor een komend nest. Ik verwacht wel dat men zich afmeld als er al een kitten elders is gevonden. 

Eerst zal er gekeken worden of er kitten geschikt zijn voor fok en/of show, deze kittens kunnen in de cattery blijven of naar fokkers gaan op de wachtlijst. Daarna volgen de mensen voor show/huisdier en huisdier kittens. Ik kijk vooral welk kitten bij welk huisje past en werk niet perse op volgorde van aanmelding. 

Soms komt er buiten de wachtlijst om een kitten vrij voor adoptie. Dit zal via de website gemeld worden.

Ivm met vele afmeldingen neem ik niet meer zelf contact op na de geboorte, maar verwacht ik dat geïnteresseerden zelf de website en fb in de gaten houden welke kittens er beschikbaar komen voor de wachtlijst. Mensen op de wachtlijst gaan voor op mensen die zich later aanmelden.

*Kennismaking*

Om in aanmerking te komen voor een kitten, zal men altijd eerst op bezoek moeten komen. Ik wil graag weten waar mijn kittens terecht komen, maar als kittenkoper is het ook fijn om te zien hoe de kittens opgroeien en om vragen te kunnen stellen. Het moet natuurlijk van 2 kanten klikken.

Omdat de kleintjes de eerste weken nog erg gevoelig zijn voor ziektes en ik vooral rust wil voor moeder en kittens, kunnen de kittens pas bezocht worden na 10 weken leeftijd. Dan kan er ook meer gezegd worden over de karaktertjes. Natuurlijk wordt de Facebook en Instagram pagina geregeld bijgewerkt met foto updates.

Geen enkel kitten zal bij het eerste bezoek verhuizen, ik houd voor beide partijen een bedenktijd aan van 24-48 uur waarin beide partijen kunnen nadenken en besluiten over te gaan tot het reserveren van het kitten. 

*Evaluatie kittens*

Kittens worden de eerste weken onder evaluatie gehouden. In die weken wordt er gekeken of een kitten bv fok of show geschikt is en of deze blijft, of wordt vrijgegeven aan een cattery of naar liefhebber. Er zijn 4 onderverdelingen:

-fok/show: dit kitten voldoet nagenoeg perfect aan de rasstandaard en mag naar een andere cattery verhuizen waar men dit kitten ook zal showen.

-fok: dit kitten voldoet in grote mate aan de rasstandaard, maar heeft bv een foutje in de aftekening en mag naar een andere cattery verhuizen.

-liefhebber/show: dit kitten voldoet nagenoeg perfect aan de rasstandaard en mag naar een liefhebber verhuizen die het kitten wil gaan showen.

-liefhebber: dit kitten voldoet in grote mate aan de rasstandaard, maar heeft bv een foutje in de aftekening en mag naar een liefhebber verhuizen.

*Reserveren*

De eerste weken staan alle kittens onder evaluatie, dat betekend dat de cattery graag wil bekijken welke kittens beschikbaar komen als liefhebber, voor de fok, of dat een kitten in de cattery blijft.

Meestal kunnen er na een week of 10 wel enkele kittens vrijgegeven worden voor de liefhebber. Maar het kan voorkomen dat kittens tot een week of 12 of langer nog onder evaluatie staan.

Een vrijgegeven kitten mag gereserveerd worden nadat er een kennismaking is geweest en het van beide kanten klikt. Hierbij wordt een tegemoetkoming in de kosten gedaan op 12 weken (deze wordt in mindering gebracht op de aankoopprijs die een dag voor de overdracht van het kitten moet voldaan zijn).

*Soortgenootje*                                            

Ragdolls willen graag een soortgenoot om mee samen te leven (net als andere katten). Dit soortgenootje hoeft geen Ragdoll te zijn, maar wel een kat of kitten met een soortgelijk energieniveau. Dus 1 kitten bij een jonge kat, of 2 kittens als u alleen een oudere kat heeft. Een mens of ander dier kan een soortgenootje helaas niet vervangen. Mensen die 2 kittens tegelijk adopteren krijgen voorrang op de wachtlijst.

Ik plaats geen kitten alleen, bij mensen die nog geen jonge kat of kitten in huis hebben, hierop maak ik geen uitzondering. Soms komt er wel een herplaatser vrij die graag alleen is.

*Los lopen*

Ragdolls horen niet los op straat te lopen (ik ben van mening dat dit geld voor alle katten). Er zijn buiten teveel gevaren (verkeer, vergif, honden, kattenhaters, dodelijke ziektes etc). Een afgezette tuin of balkon vinden ze heerlijk, maar ze kunnen ook zeker wennen aan een leven binnenshuis, mits ze voldoende uitdaging hebben. In het contract is ook opgenomen dat de verkochte kittens niet los buiten mogen lopen.

*Castratie*

Elk kitten wat als huisdier hier vertrekt zal gecastreerd worden. Daar maak ik geen uitzonderingen op. Vroeg castratie is niet schadelijk voor de fysieke en mentale gesteldheid van het kitten en kittens herstellen  veel sneller na de ingreep op jongere leeftijd. Mocht u hier vragen over hebben dan mag u natuurlijk hierover contact opnemen.

Ik verkoop geen kittens voor de fok binnen NL. Naar het buitenland verkoop ik alleen aan catteries met een soortgelijke fok visie.

Natuurlijk kan u altijd terecht voor vragen en ondersteuning na aankoop van een kitten van de cattery.

Mocht u interesse hebben in een kitten of toekomstig nest, neem dan gerust contact op.

bottom of page