wix8124445 Herplaatsers | madebymexx

Herplaatsers

Natuurlijk wil ik graag alle katjes in mijn cattery houden. Het zijn op de eerste plaats huisdieren, daarna pas fokdieren. Helaas voelt niet elke kat zich fijn in een cattery en moet je soms in het belang van het dier een beter passend huisje zoeken.

Mochten er herplaatsers beschikbaar zijn, dan worden deze hier benoemd.

Meggan (IC Carmiya Beruthiel-PL)

Meggan is een op en top moedertje, ze geeft mooie en lieve babies en is op haar best als ze drachtig is of haar babies heeft. Helaas is ze ook heel beschermend tov van de andere katten. Zij mogen van haar niet in de buurt van de kittens komen, of zelfs maar in de ruimte in huis om haar kittens heen.

Aangezien de kittens na de eerste 3 weken toch beneden in de woonkamer moeten wennen en leven, geeft dit enorm veel onrust in de groep en bij Meggan zelf. Daarnaast eigent Meggan zich ook graag de kittens van anderen toe en sinds haar laatste nest kan ze ook niet meer door 1 deur met Molly (de oudste in de groep).

Ze zal dus na het D-nest tegelijk met haar kittens gesteriliseerd worden en mag dan verhuizen naar een nieuw huisje (vanaf eind September).

Het liefst zie ik haar verhuizen met een van haar kittens (tzt zal gekeken worden welk kitten er het beste bij haar past). Mensen die op de wachtlijst staan voor een kitten en haar erbij willen adopteren hebben voorrang.

Meggan is een echte poes. Eigenwijs, een diva, ze redt zichzelf wel en heeft ons mensen niet nodig. Maar ze kan ook heerlijk bij je komen zitten en dan haar aandachtsmomentjes opeisen. Ze heeft nog nooit naar mensen in huis uitgehaald, laat zich makkelijk borstelen (al heeft ze een heel makkelijke vacht en is dit eigenlijk niet nodig), haar nagels knippen en tabletten of druppels toedienen als dit moet. Ze is wel erg vocaal en laat wel weten dat ze iets echt niet leuk vindt, maar daar blijft het bij.

Ze is elke jaar voor haar medische testen gegaan, is bij met haar vaccinaties, zal voor vertrek nogmaals behandeld worden tegen vlooien en wormen en heeft verder nooit enige medische problemen gehad.

Ze zoekt een rustig huis (geen jonge kinderen), met haar kitten, met de mogelijkheid om een frisse neus te halen op een afgesloten balkon of in een afgesloten tuin. Liefst geen of maar 1 rustige, niet bedreigende andere kat aanwezig ivm haar beschermende aard.

Ze mag verhuizen tegen castratie kosten als ze met een kitten verhuisd. Over 2 a 3 jaar zal ze nog wel een keer voor een laatste screeningsecho van hart en nieren moeten, maar dat zal ik regelen en betalen.

 

 

 

Minka (The Wishfairys Serena)

Minka is qua karakter probleemloos en al is ze niet dol op de kittens, ze ontwijkt ze gewoon en doet haar eigen ding. Ze hoeft niet weg omdat ze niet in de groep past of ongelukkig is hier. Maar helaas heeft Minka een voedsel allergie en kan slecht tegen oa kip en rund. Ze krijgt dan last van diarree en tegenwoordig ook van acne, wat zich naast op haar kin ook naar haar snuit uitbreid.

Ze staat op RC anallergenic  met af en toe een blikje natvoer op vis basis en dat gaat goed. Maar Minka is zo dol op eten dat ze ook de hele dag op jacht is naar het voer van de andere katten.

De andere katten hebben al een speciale voerbak op chip, met alle extra beschermmaatregelen, maar Minka is een slimme meid en weet deze toch te omzeilen soms. Ze is dol op kittenbrokjes maar laat haar lichaam daar nu heel gevoelig voor zijn.

Het is dan ook dat ik haar moet herplaatsen vanwege haar eigen gezondheid.

Minka is mijn eerste Radoll, ze is bijna 7 jaar en heeft altijd meegedaan met shows waar ze zich voorbeeldig gedroeg. Ze is makkelijk te verzorgen, wassen, fohnen, nagels, oogjes, tandjes poetsen etc.

Ze is heel zachtaardig, lief, knuffelig en vraagt nauwelijks om aandacht. Maar als ze aandacht krijgt is ze zo gelukkig, het liefst zou ze hele dagen op schoot liggen en aaitjes en kriebels krijgen. En eten! Je aanrecht moet opgeruimd zijn en je prullenbak een deksel hebben, want ze gaat graag op voedseljacht!

Ze trekt hier alleen op met Molly, de rest negeert ze, op soms een snuffel of likje na, mits de andere poezen geen dolle speelbui hebben. Minka sloopt niet, ze kan soms haar nagels in het tapijt zetten, maar 1 woord en ze loopt al naar een krabpaal of plank.

Voor Minka zoek ik een 5* huisje. Ze verdient een rustig huis, liefst bij wat oudere mensen die veel thuis zijn. Ze zou graag een afgezet tuintje, een ren of balkon hebben waar ze een frisse neus kan halen.

Haar nieuwe huisje mag geen andere dieren hebben (honden/katten), ze kan wel bij vogels of kleindieren. Evt bij een oude kat die erg rustig is, maar het liefst geef ik haar een plekje waar zij het middelpunt van de aandacht is.

Haar nieuwe mensen moeten streng kunnen zijn met haar voer. Ze mag alleen RC anallergenic en bepaalde soorten natvoer en snackjes zonder kip en rund. En men moet het niet vervelend vinden om goed op hun eigen eten te letten en deze niet onbeheerd achter te laten, want ze is een snelle en lust alles :-)Ook planten zijn niet altijd veilig!

Denkt u dat u Minka haar perfecte huisje kan bieden? Neem dan contact op. Voor Minka vraag ik een kleine vergoeding (castratie kosten).

  • Cattery Made by Mexx
  • Cattery Made by Mexx